Drinken tijdens de wedstrijd

Zelfs de meest getrainde hardlopers redden een marathon niet zonder onderweg te drinken. Maar hoe doe je dat nu het beste?

Drinkposten

Wanneer je meedoet aan een wedstrijd, kom je onderweg regelmatig drinkposten tegen. Daar worden bekertjes uitgedeeld. Het is geen overbodige luxe om van tevoren te oefenen met drinken uit de bekertjes zodat het tijdens de wedstrijd goed gaat. Een tip is om het bekertje samen te knijpen zodat er als het ware een drinktuitje ontstaat.

drinkpost

Naast gebruik maken van drinkposten kun je ook zelf een flessengordel bij je dragen. Zo’n gordel is voorzien van een aantal kleine flesjes met drinktuit. Daarnaast kun je kiezen voor de bottle belt, die één grote fles heeft. Als laatste kun je nog kiezen voor de camelbak. Dat is een soort rugtas waaruit je met een slangetje kunt drinken. Wat je ook kiest: probeer het eerst altijd uit, want iedereen heeft andere voorkeuren.

Wat drink je?

Wanneer je kortere afstanden loopt, van minder dan een uur, dan kun je kiezen voor water. Loop je langere afstanden, dan kun je het beste kiezen voor dorstlessers. Dat zijn sportdranken met koolhydraten en elektrolyten.