International Barefoot Running Day

Onder hardlopers krijgt barefoot running, ook wel natural running genoemd, steeds meer bekendheid. De Barefoot Runners Society organiseert op 4 mei 2014 dan ook voor de vierde keer de jaarlijkse International Barefoot Running Day. Op deze dag worden er wereldwijd overal Barefoot Runs gehouden. In Nederland vindt bijvoorbeeld tijdens het Rondje Tilburg het EK Barefoot running plaats.

Wat is barefoot running?

Voordat je besluit om mee te doen met de Barefoot Running Day, is het natuurlijk handig om te weten wat barefoot running nu precies is. Letterlijk betekent het ‘blootvoets rennen’. Volgens onderzoek kom je met deze manier van rennen minder hard neer. Sommigen beweren dat je door deze manier van rennen minder blessures oploopt. Omdat onze voeten niet meer gemaakt zijn om blootvoets te rennen, wordt veel barefoot running gedaan op minimalistische barefoot hardloopschoenen.

Als je hebt besloten om aan barefoot running te gaan doen, is het belangrijk om je lichaam daar langzaam aan te laten wennen. Begin dus met korte afstanden.