Zorg dat je gezien wordt!

Veel hardlopers lopen ’s avonds na het werk, om hun gedachten even te verzetten. Het is heel prettig om de dag af te sluiten met een rondje hardlopen, maar zorg er dan wel voor dat je gezien wordt in het donker. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden.

Verlichting

Er zijn verschillende mogelijkheden om verlichting bij je te dragen. Zo zijn er reflectiebanden die voorzien zijn van ledlampjes. Daarnaast kun je nog kiezen voor een hoofdlamp. Die zorgt er niet alleen voor dat je gezien wordt, maar helpt jou ook met zien waar je loopt. Zo struikel je niet en houd je geen blessures over aan je nachtelijke hardlooprondje.

Reflectie

Naast verlichting kun je ook kunnen voor reflectie. Je kunt hierbij denken aan de reflecterende hesjes die je vaak ziet. Het nadeel hiervan is dat ze kunnen ‘flapperen’ in de wind en dat je er zweterig van kunt worden omdat ze weinig vocht doorlaten.

Een andere mogelijkheid is gebruik maken van kleding met reflectiestrepen. Zo heeft Nike tegenwoordig de Flash Pack collectie, die bestaat uit reflecterende en waterafstotende kleding en hardloopschoenen. De schoenen zijn voorzien van een luipaardachtige reflecterende print die alleen zichtbaar is in het donker. De jas uit de collectie heeft een groot reflecterend vlak dat ervoor zorgt dat je goed zichtbaar bent.